Články

Hodnotenie užívateľov:  / 0
StrašnýNajlepší 
Uverejnené: 22. február 2021 Napísal: Mgr. Mária Pauková
Dátum uverejnenia Prečítané: 774x
Vytlačiť

Stojím v chladnej noci a pozerám sa hore. Na nebo. Je plné svetla hviezd. Snívam, aké krásne by bolo byť tak medzi nimi, počuť hudbu vesmíru, zažiť stav beztiaže... Vždy vtedy zatúžim po jednote s mojím Prvým ja – s mojím Nebeským Rodičom. Aj On je Svetlom – Svetlom lásky a pokoja; aj Jeho celé bytie spieva radosťou; aj v Ňom sa cítime slobodní v pravom zmysle slova – bez ťažoby hriechu, smútku a bolesti...

A keď sa zahľadím do diaľky našej zeme, vidím samé svetlá tiež. No zároveň vnímam, ako zabraňujú svojím smogom mojím očiam, aby som jasne videla všetku žiaru svetiel nebeských. Celkom ako naše myšlienky, naše egá zabraňujú Božiemu Svetlu nežne nás obklopiť svojím Bytím.

 

A tak stále stojím a upieram oči na nebo plné hviezd a stále túžim po zmene. Zmení sa svet? Nie. Nie, kým sa nezmením ja. Iba keď opustím svoj egocentrický a sebecký svet, ktorý je mojou súčasťou, iba keď do svojho srdca dovolím vstúpiť Bohu, keď Ho oslobodím vo svojom najhlbšom vnútri a nechám Ho myslieť, hovoriť a konať, iba vtedy sa svet zmení na krásne a čisté miesto pokoja, radosti a lásky.

Preto stojím a v mojom vnútri sa rodí túžba – naozaj chcem zmeniť seba v súlade s Božím Slovom...

Tak je to každý deň. Každý deň sa môžem rozhodnúť, aký svet vytvorím. Ten Boží či ten satanský?

Pravdu povediac, nepozerám sa stále len na hviezdy – veď svietia iba neskoro večer a v noci.

No moje i vôbec nikoho rozhodnutia predsa nezávisia na dni či noci, na hodine či počasí. Sme tu a prijímame zodpovednosť za svoje činy každý okamih.

Áno, niektoré sú výnimočnejšie a závažnejšie, hlavne vtedy, keď sa s niečím ťažkým v živote stretneme a situácia si od nás vyžaduje rozhodnutie. No každý deň, každý okamih je tu, aby sme zaujali Boží postoj.

Stáť pevne vo vetre pochybností za svojím rozhodnutím byť na Božej strane. Nie na strane ľudí zo strachu, aby si o mne nepomysleli niečo zlé, aby som náhodou nepadla v ich očiach na dno priepasti odsúdenia, ale v Božom Svetle, ktoré ma prežiari dnes i na konci môjho pozemského života Svojou Láskou a Bezpečím...

Naša Starokatolícka cirkev na Slovensku Vám chce byť pomocníkom na tejto ceste k Bohu a k Jeho Slovu.

Ostatná aktualizácia: pondelok, 22. február 2021, 14:48
You are here:   Home